+36 20 925 6510 ditroi.maria@callanetics.hu

Kismama Jóga / Torna

Kismama Jóga

Szép emlékeket idéz fel bennem. Akkoriban, amikor elkezdtem tanítani a Kismama Jógát, Győrben még nagyon kevesen ismerték, és még kevesebben gyakorolták, tanították. Újdonságként számított az arra fogékony édesanyáknak.

Boldogsággal töltött el, hogy megismertethettem velük, milyen módon tudják egészségüket megőrizni, és milyen módon lehet a testet, lelket felkészíteni a szülés pillanatára, idejére.

Több édesanya boldogan mesélte el szüléssel kapcsolatos élményeit. Voltak, akik elhozták „totyogó” gyermekeiket, és meglepődve vettük észre, hogy a gyermekek, hangomra felfigyelve kedvesen mosolyogtak rám. Nem meglepő, hiszen hónapokon keresztül hallották csendes, nyugodt hangomat, a halk háttérzenét, ami számukra ismerős volt.

Voltak, akik a 2., 3. gyermekük várandósságának idejére is eljöttek a Kismama Jóga foglalkozásokra. 

Volt olyan édesanya, aki az első gyermekét „császárral” hozta a világra, és a Kismama Jóga, és az instrukciók segítségével második gyermekét „gátvédelemmel” szülte meg!  

Tehát, a Kismama Jóga célja, hogy megkönnyítse a várandósság idejét, megőrizze az édesanya és a baba egészségét, energiával töltse fel az édesanyát és a babát, felkészítse az édesanyát a tudatos szülésre, valamint, hogy megkapjon minden információt, ami jogilag, erkölcsileg „jár” a kismamának és a babának.

Megfigyelték, hogy azok a babák, akiknek a mamájuk a kismama jógával, vagy valamelyik ehhez hasonló alternatív szülésfelkészítő módszerrel készültek a szülésre, azok a babák sokkal nyugodtabbak, 10-20 %-kal intelligensebbek, figyelmesebbek és a későbbiekben is gyorsabban tanulnak, szocializálódnak.

A Kismama Jóga a 12. hetet betöltött kismamáknak ajánlott. A 34. héttel a szülőpozíciós jógafoglalkozásokon az édesapák is megismerkedhetnek olyan módszerekkel, amelyekkel segíthetnek párjuknak a vajúdás során.

A Kismama Jóga DVD gondolata azért született meg, és készült el, mert ezzel is szeretnék segíteni az édesanyáknak.


Ditrói Kismama Torna

Voltak, és vannak olyan édesanyák, akik úgy érzik, szükségük van egy kicsit másfajta mozgásra is a Jóga mellett.

Ezért összeállítottam egy gyakorlatsort „Ditrói Kismama Torna” néven. 

 

A Ditrói Kismama Torna hatása:

  • az erőnlét-, és az izomtónus megőrzése 
  • elhízás mérséklése
  • hát-, derék-, keresztcsont-, csípő-, térd fájdalmának csökkentése
  • a test vízháztartásának karbantartása (ödémák mérséklése)
  • feszültség oldása
  • a testtudat kialakítása
  • a medencealapi izmok felkészítése a szülésre
  • gyorsabb regenerálódás a szülés után.

 

A „Kismama Jóga”-t, és a „Ditrói Kismama Torna”-t a várandósság ideje alatt, és utána is lehet gyakorolni. 

A gátizom erősítő gyakorlatok már 6 nappal a szülés után elkezdhetők. Ilyenkor már a medencealapi izmokat kilégzéssel hozzuk tónusba, míg várandósság idején kilégzéssel lazítjuk el.

Szülés után 6 héttel el lehet kezdeni tornázni a Fitality 1-7 sorozat gyakorlataira, és a Call. Alapprogram gyengébb változatára. 

A Ditrói Kismama Torna PDF formátumban tölthető le.