+36 20 925 6510 ditroi.maria@callanetics.hu

Fitality®

Fitality®: A fiatalság és a jó közérzet titka 50 év felett is!

Kinek ajánlott a Fitality® torna? 

  • Mindenkinek, aki szeretne fitt maradni 50 év felett is! 
  • Mindenkinek, aki szeretné jól érezni magát 50 év felett is! 
  • Mindenkinek, aki szeretne 50 év felett is túrázni, úszni, kocogni, biciklizni, keresztrejtvényt fejteni!
  • Mindenkinek, aki szeretne sportolni, de nem szereti, vagy nem tudja végrehajtani a gyors, ugráló mozgásokat!

Miért született meg a Fitality® gondolata?

  • „Úgymond kinőttem” a Callanetics-et. Láttam, hogy másoknak is szükségük van a váltásra, új mozdulatok gyakorlására. 
  • A Callanetics Alapprogram és a Super Callanetics kitűnő alakformáló módszer, de egy zárt gyakorlatsor. A kisebb változtatások ellenére, egy idő után monotonná válik.

Ezért születtek meg a különböző változatok: a speciális, a combi, a jógás programok, majd a további újításokat Fitality® névre kereszteltem a Fitness és Vitality (Vitalitás – Életerő) szavakból eredően.

A Fitality® tornaprogram célja továbbra is az alakformálás, a kondicionálás a testtartás javítása, a hajlékonyság visszaszerzése: összességében a jó közérzet, a belső harmónia megteremtése és fenntartása, a fiatalság megőrzése testben, lélekben egyaránt.

A Fitality® torna kis helyigényű, alacsony, esetenként közepes, akár gyors intenzitású, statikus mozdulatsor. Egy-két gyakorlattól eltekintve mindenki a saját ütemében végzi a gyakorlatokat, lendület nélkül, kis mozgásterjedelemmel. Ízületkímélő, így minden korosztálynak súlyra, nemre való tekintet nélkül ajánlom. 

Kitartások, feszítések, csavarások teszik változatossá a programot, mellyel egyben elfogadom azt a holisztikus elvet, hogy több irányból, több módon, különböző módszerrel ajánlott erősíteni és nyújtani az izmokat.

Az izolált technika itt is érvényesül, tehát egyszerre csak egy izomcsoportra dolgozunk. Viszont a kitartások, feszítések során előfordul, hogy egyszerre szinte az összes izom tónusba kerül.

Sok nyújtás biztosítja az izmok regenerálódását, a feszültség oldását, a hajlékonyság visszaszerzését és az alakformálást.

Az általános izomerő és az arányos izomfejlesztés érdekében fontos, hogy heti egy-két alkalommal az összes izmot megdolgoztassuk, és megnyújtsuk. 

A DVD-n megjelenő tornaprogramokat úgy állítottam össze, hogy senkinek se menjen el a kedve csak azért, mert úgy érzi, nem elég hajlékony, nem elég erős, vagy nincs ideje. Mindenki számára követhető, egyszerű gyakorlatok, melyek önálló programként a bemelegítéssel együtt 30-35 percet vesznek igénybe. Így akár naponta szakíthat időt a gyakorlásra.

 A Fitality® Plusz gyakorlatsor haladóknak szól! Nehéz, erős változat azoknak, akik szeretik a kihívásokat, megerősödtek annyira, hogy 75 percen át különösebb pihenő nélkül végig tornázzanak erre a programra!

A Fitality® védett márkanév, így azt csak az arra illetékes személyek használhatják!