Fitality

Fitality® a fiatalító Torna!

A fiatalság és a jó közérzet titka
50 év felett is!

Életmód Program

Érezd jól magad a Fitality® tornával!

A Fitality® Torna célja az alakformáláson kívül, a testtartás javítása, a jó közérzet megteremtése, testünk, lelkünk fiatalon tartása!

Fitality® = Alakformálás     Fitality® = Tudatos mozgás

Kinek ajánlott a Fitality® torna? Mindenkinek, aki szeretne fitt maradni 50 év felett is! Mindenkinek, aki szeretné jól érezni magát 50 év felett is! Mindenkinek, aki szeretne unokáival túrázni, úszni, kocogni, biciklizni...., keresztrejtvényt fejteni!

Miért született meg a Fitality® gondolata?

 A Callanetics Alapprogram és a Super Callanetics® kitűnő alakformáló módszer, de egy zárt gyakorlatsor. A kisebb változtatások (pl. a láb kissé magasabbra emelése, vagy hátrébb tolása, az ismétlés szám növelése, vagy csökkentése) ellenére, egy idő után monotonná válik. Fitality1Mentálisan és fizikálisan is szükség van a változtatásra. Így születtek meg a különböző változatok (Combi Callanetics®, Callanetics® & Yoga). Ez ahhoz vezetett, hogy a különböző fitness termekben, a különböző oktatók - egy-két Callanetics® elemet becsempészve - Callanetics® néven aerobic órát tartanak, megsértve a Callanetics® lényegét. Nagyon sok panaszkodó, illetve érdeklődő levelet, telefont, e-mailt kaptam, és kapok, hogy hová lehet "igazi" Callanetics® foglalkozásra járni?

Fitality2Ezért úgy döntöttem, hogy a további újításaimat, új programjaimat Fitality® névre keresztelem, a Fitness és Vitality (vitalitás - életerő) szavakból eredően. Órarendemben szerepel tiszta Callanetics® foglalkozás és Fitality® néven, a saját összeállításom is. Javaslom minden oktatónak, hogy nevezze el saját névre az órája típusát, és akkor nem éri csalódás azokat a vendégeket, akik Callanetics® foglalkozáson szeretnének részt venni.

A Fitality® tornaprogram célja az alakformálás, a kondicionálás, a Fitality3testtartás javítása, a hajlékonyság visszaszerzése, a relaxálás: összességében a jó közérzet, a belső harmónia megteremtése és fenntartása, a fiatalság megőrzése testben, lélekben egyaránt.

A Fitality® torna kis helyigényű, alacsony, esetenként közepes intenzitású, statikus mozdulatsor. Egy-két gyakorlattól eltekintve mindenki a saját ütemében végzi a gyakorlatokat, lendület nélkül, kis mozgásterjedelemmel.

Ízületkímélő, így minden korosztálynak súlyra, nemre való tekintet nélkül ajánlom. Kitartások, feszítések, csavarások teszik változatossá a programot, mellyel Fitality4egyben elfogadom azt a holisztikus elvet, hogy több irányból, több módon, különböző módszerrel ajánlott erősíteni és nyújtani az izmokat. Az izolált technika itt is érvényesül, tehát egyszerre csak egy izomcsoportra dolgozunk. Viszont a kitartások feszítések során előfordul, hogy egyszerre szinte az összes izom tónusba kerül. Sok nyújtás biztosítja az izmok regenerálódását, a feszültség oldását, a hajlékonyság visszaszerzését.

Ebben az új programban úgy állítottam össze a gyakorlatokat, hogy senkinek se menjen el a kedve csak azért, mert úgy érzi, nem elég hajlékony, nem Fitality5elég erős, vagy nincs ideje. Mindenki számára követhető, egyszerű gyakorlatok, melyek önálló programként a bemelegítéssel együtt 30-35 percet vesznek igénybe. Így akár naponta szakíthat időt a gyakorlásra.

 

Az általános izomerő és az arányos izomfejlesztés érdekében fontos, hogy heti egy-két alkalommal az összes izmot megdolgoztassuk. Az önálló programokkal változatos gyakorlatsort állíthat össze

Fitality6

magának.

A Fitality® Plusz tornaprogram haladóknak szól! Nehéz, erős

változat azoknak, akik szeretik a kihívásokat, megerősödtek annyira, hogy 75 percen át különösebb pihenő nélkül végig tornázzanak erre a programra!

 

A Fitality® nem csupán a testgyakorlatokkal foglalkozik, hamarosan életmódbeli tanácsokat is kínálunk Önnek. A fitality® gondolkodásmód a Wellness programokon megtapasztalt pozitív érzéseket szeretné közvetíteni, így mindenkinek csak ajánlani tudom a tornaprogramjaimmal való kikapcsolódást!

 
A Fitality® védett márkanév, így azt csak az arra illetékes személyek használhatják.
Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu sixpayment