Fitality

FitalityFitality® a fiatalító Torna!

A fiatalság és a jó közérzet titka
50 év felett is!

Életmód Program

Érezd jól magad, és  légy karcsú a Fitality® tornával!

A Fitality® Torna célja az alakformáláson kívül, a testtartás javítása, a jó közérzet megteremtése, testünk, lelkünk fiatalon tartása!

Fitality® = Alakformálás     Fitality® = Tudatos mozgás

Miért született meg a Fitality® gondolata?

 A Callanetics Alapprogram és a Super Callanetics® kitűnő alakformáló módszer, de egy zárt gyakorlatsor. A kisebb változtatások (pl. a láb kissé magasabbra emelése, vagy hátrébb tolása, az ismétlés szám növelése, vagy csökkentése) ellenére, egy idő után monotonná válik. Fitality1Mentálisan és fizikálisan is szükség van a változtatásra. Így születtek meg a különböző változatok (Combi Callanetics®, Callanetics® & Yoga). Ez ahhoz vezetett, hogy a különböző fitness termekben, a különböző oktatók - egy-két Callanetics® elemet becsempészve - Callanetics® néven aerobic órát tartanak, megsértve a Callanetics® lényegét. Nagyon sok panaszkodó, illetve érdeklődő levelet, telefont, e-mailt kaptam, és kapok, hogy hová lehet "igazi" Callanetics® foglalkozásra járni?

Fitality2Ezért úgy döntöttem, hogy a további újításaimat, új programjaimat Fitality® névre keresztelem, a Fitness és Vitality (vitalitás - életerő) szavakból eredően. Órarendemben szerepel tiszta Callanetics® foglalkozás és Fitality® néven, a saját összeállításom is. Javaslom minden oktatónak, hogy nevezze el saját névre az órája típusát, és akkor nem éri csalódás azokat a vendégeket, akik Callanetics® foglalkozáson szeretnének részt venni.

A Fitality® tornaprogram célja az alakformálás, a kondicionálás, a Fitality3testtartás javítása, a hajlékonyság visszaszerzése, a relaxálás: összességében a jó közérzet, a belső harmónia megteremtése és fenntartása, a fiatalság megőrzése testben, lélekben egyaránt.

A Fitality® torna kis helyigényű, alacsony, esetenként közepes intenzitású, statikus mozdulatsor. Egy-két gyakorlattól eltekintve mindenki a saját ütemében végzi a gyakorlatokat, lendület nélkül, kis mozgásterjedelemmel.

Ízületkímélő, így minden korosztálynak súlyra, nemre való tekintet nélkül ajánlom. Kitartások, feszítések, csavarások teszik változatossá a programot, mellyel Fitality4egyben elfogadom azt a holisztikus elvet, hogy több irányból, több módon, különböző módszerrel ajánlott erősíteni és nyújtani az izmokat. Az izolált technika itt is érvényesül, tehát egyszerre csak egy izomcsoportra dolgozunk. Viszont a kitartások feszítések során előfordul, hogy egyszerre szinte az összes izom tónusba kerül. Sok nyújtás biztosítja az izmok regenerálódását, a feszültség oldását, a hajlékonyság visszaszerzését.

Ebben az új programban úgy állítottam össze a gyakorlatokat, hogy senkinek se menjen el a kedve csak azért, mert úgy érzi, nem elég hajlékony, nem Fitality5elég erős, vagy nincs ideje. Mindenki számára követhető, egyszerű gyakorlatok, melyek önálló programként a bemelegítéssel együtt 30-35 percet vesznek igénybe. Így akár naponta szakíthat időt a gyakorlásra.

 

Az általános izomerő és az arányos izomfejlesztés érdekében fontos, hogy heti egy-két alkalommal az összes izmot megdolgoztassuk. Az önálló programokkal változatos gyakorlatsort állíthat össze

Fitality6

magának.

A Fitality® Plusz tornaprogram haladóknak szól! Nehéz, erős

változat azoknak, akik szeretik a kihívásokat, megerősödtek annyira, hogy 75 percen át különösebb pihenő nélkül végig tornázzanak erre a programra!

 

A Fitality® nem csupán a testgyakorlatokkal foglalkozik, hamarosan életmódbeli tanácsokat is kínálunk Önnek. A fitality® gondolkodásmód a Wellness programokon megtapasztalt pozitív érzéseket szeretné közvetíteni, így mindenkinek csak ajánlani tudom a tornaprogramjaimmal való kikapcsolódást!

 
A Fitality® védett márkanév, így azt csak az arra illetékes személyek használhatják.
Webáruház készítés
olcsobbat.hu